Zalmtaartje

Zalmtaartje met Avocado

Lieve lezers, daar ben ik dan eindelijk weer. Ik durf haast niet te kijken wanneer mijn laatste post was, maar na een kleine check blijkt het 2 maanden geleden te zijn. Kerst is zelfs al geweest, en ik had nog wel zoveel ideeën om jullie op weg te helpen met het kerstdiner. What happened? Vraag je je misschien af? De koop van een nieuw huis en verkoop van mijn huidige huis, dat is wat er afgelopen twee maanden gebeurd is. Tijd om uitgebreid te koken en experimenteren was er niet, tussen alle koopcontracten, hypotheekadviezen en makelaarsgesprekken door. Tijd om iets te schrijven ontbrak ook, en daarnaast waren het de donkere dagen voor kerst. De pogingen die ik ondernomen heb, faalden door slechte verlichting en lelijke foto’s. Oké en ik gaf misschien ook iets sneller op dan normaal. Maar om het een beetje goed te maken deel ik nu met jullie een recept van een overheerlijk voorgerechtje van ons diner op kerstavond.

Het is een super lekker gerechtje, en ook nog eens eenvoudig te maken. Dat is altijd goed! Het is deels geïnspireerd op een foto/gerechtje van Pinterest, en deels op een gerechtje wat ik afgelopen zomer bij een tapasrestaurant in Madrid gegeten heb. Oftewel, ik combineerde deze twee gerechtjes, deed er wat eigen initiatief bij en kwam tot een heerlijk resultaat: een zalmtaartje met avocado.

Zalmtaartje Madrid
Zalmtaartje Tapasrestaurant Madrid
Zalmtaartje Pinterest
Inspiratie vanuit Pinterest, recept van blogger OhMyFoodness

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gerechtje bestaat uit drie hoofdingrediënten: zalm, avocado en rucola. Het is vooral snijwerk. Je hebt een keukenmachine of staafmixer met hakmolen nodig om de dressing te maken, tijd: 30 seconden. Ook serveerringen zijn handig voor een mooie presentatie van het geheel. Een ideaal voorgerechtje voor een etentje met familie of vrienden. Steel de show, met weinig werk. Je kunt het gerechtje grotendeels vooraf bereiden, zodat het de avond zelf weinig tijd in beslag neemt om op tafel te zetten. Alleen de avocado raad ik aan om op het laatste moment pas te snijden, zodat deze mooi groen van kleur blijft. De overige onderdelen zoals de zalm en de dressing kun je al voorbereiden, waardoor je het zalmtaartje in no-time kunt serveren. Dit gerecht ziet er mooi uit en valt gegarandeerd in de smaak!

 

Recept. Zalmtaartje met avocado

Zalmtaartje

Ingrediënten (2 personen)

 • 200-250 gram zalmfilet
 • 1 avocado
 • 5 kleine augurkjes
 • 1/2 sjalot
 • 1 theelepel kappertjes
 • 1 theelepel crème fraiche
 • Rucola voor de garnering

Voor de dressing:

 • een handvol rucola
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel kappertjes
 • peper en zout

Bereidingswijze

 1. Snij de zalmfilet (ontdoe de zalm van de huid indien deze aanwezig is) in reepjes en stukjes van ongeveer 0,5-1cm.
 2. Snij de augurken, sjalot en kappertjes in hele fijne stukjes. Voeg deze toe aan de zalmreepjes.
 3. Meng een theelepel crème fraiche door bovenstaande mengsel om het wat te laten ‘plakken’.
 4. Maak de dressing door een handvol rucola, olijfolie en kappertjes in een keukemachine of hakmolen te doen en fijn te malen. Breng dit verder op smaak met peper en zout.
 5. Snij de avocado in kleine blokjes.
 6. Leg een serveerring (doorsnede 8 cm) op een bord, vul iedere ring met een halve avocado. Druppel daar wat van de dressing overheen. Vul daarna de ring verder met de zalm, druk wat aan. Leg rond de ring wat rucola ter garnering. Schuif de ring voorzichtig van het taartje af en maak het gerecht af door de dressing over het taartje en het bord te druppelen.

Zalmtaartje

 

Eet smakelijk!

2 Comments

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Hopelijk heb je daar een mega keuken om weer veel te koken. Kijk uit naar je receptjes.

  1. Dankjewel! Een grote keuken zit er zeker in, hopelijk kan ik er ook lekkere gerechtjes uit toveren!

Leave a Reply