Appel Kaneel Granola Oven

Warme Appel met Kaneel & Granola

Ik warm bijna alles op de laatste tijd, gewoon omdat ik het te koud vind om ‘koude’ dingen te eten. Zo was ik laatst noten aan het roosteren om bij mijn appel met kaneel te eten, toen ik bedacht dat ik het schaaltje appel er net zo goed even bij kon zetten in de oven.

Een kleine moeite en best wel lekker. Daarnaast krijg ik vaak een licht allergische reactie wanneer ik appel eet, maar dit is vele malen minder als de appel verwarmd is. Een tweede dikke plus voor mij persoonlijk. En dus schuif ik de afgelopen weken herhaaldelijk stukjes appel de oven in.

Ik heb wel eens eerder appel in de oven bereid. Toen met een kruimeldeeg laagje van amandelmeel, honing en kokosolie, als een soort appelkruimeltaart-look-a-like. Maar devies voor nu is: keeping it simple! (and low calorie). Echt low calorie is natuurlijk als je ook de nootjes en/of granola weg laat. Maar dat is wel weer heel karig. Ik eet dit gerechtje als tussendoortje in de middag of avond. Maar natuurlijk kun je het ook als ontbijt nuttigen. De granola die ik hier gebruik, reviewde ik in mijn blog van vorige week 4x Granola: om uit te proberen.

Recept. Warme Appel met Kaneel&Granola

Appel Kaneel Granola OvenIngrediënten (1 portie)

  • 1 appel
  • 10 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels granola fruit & noten (Crownfield)
  • Kaneel

Bereidingswijze

  1. Snij de appel in stukjes (ik liet de schil eraan). Leg in een klein ovenschaaltje. Bestrooi met kaneel en schep om.
  2. Halveer de cashewnoten en strooi over de appel. Net als de granola.
  3. Plaats 5 minuten in de oven (grillstand, 180 graden).

Eet smakelijk!

Liefs, Desiree

Leave a Reply