Citroentaart met maanzaad

Vrolijk Pasen!

Nog helemaal vol gegeten van de paasbrunch, paaslunch en het paasdiner van gisteren? Vandaag weer rustig aan? Genieten van deze onstuimige tweede Paasdag met nog meer lekkers? De restjes van gisteren? Of doe je helemaal niets aan Pasen? Het maakt niet uit. Er is altijd een reden om deze heerlijke frisse voorjaarstaart te maken.

Tenzij je je nu liever tussen alle andere mensen stort op de meubelboulevards? Of met de halve stad een frisse neus gaat halen in het bos? Of enorm gaat uitwaaien op het strand? Maar dan nog, je komt een keer thuis. En dan neem je toch zeker een kopje thee of koffie met iets lekkers? Moet je natuurlijk wel net de ingrediënten in huis hebben. Maar anders is het zeker een aanrader om een andere keer eens uit te proberen. Deze frisse citroentaart is zo gemaakt, ik maakte hem zaterdag tussen het klussen door, zo gepiept! En een goede oppepper om daarna weer flink aan de slag te kunnen.

Recept. Citroentaart met Maanzaad

Citroen Maanzaad Taart

Ingrediënten (6 porties, springvorm 15cm)

 • 6 eieren
 • 1 citroen: sap
 • 1 citroen: rasp van de schil
 • 200 ml kokosmelk
 • 100 gram kokosolie (gesmolten)
 • 80 ml agavesiroop (of honing)
 • 100 gram kokosmeel
 • 1 flinke eetlepel maanzaad

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Breek de 6 eieren in een kom en mix een aantal minuten tot ze schuimig zijn.
 3. Voeg dan de kokosmelk, agavesiroop, kokosolie, citroensap en citroenrasp toe aan de eieren en mix deze nog even kort door elkaar.
 4. Voeg schepje voor schepje het kokosmeel toe. Blijf ondertussen mixen, het duurt even voordat het kokosmeel het vocht opneemt, maar uiteindelijk wordt het een dikke massa.
 5. Schep als laatste het maanzaad door het beslag en stort het beslag in de taartvorm.
 6. Bak in ongeveer 50 minuten. Eventueel kun je na ongeveer 30 minuten nog wat agavesiroop over de bovenzijde van de taart laten lopen om een extra laagje te krijgen.

Uiteraard erg lekker als hij nog wat warm is!

Eet smakelijk.

Liefs, Desiree

1 Comment

Leave a Reply