Vis Salade Zalm Tonijn

Vis Salade met Gerookte Zalm en Tonijn

Zo vlak voor het weekend nog even een post met een frisse zomerse salade met vis. Eenvoudig en snel klaar te maken. Ideaal voor een simpele, lekkere en zomerse lunch. Want wat is er lekkerder dan een lichte salade op warme zomerdagen?

Deze vis salade maak je in een handomdraai. Je kunt hem wat oppeppen voor extra smaak met tapenade van zongedroogde tomaat waarvan het recept eerder op mijn blog verscheen. Ook deze tapenade is zo gemaakt, maar oké, handiger is natuurlijk als je deze toevallig al hebt staan (zoals ik laatst). Heb je voldoende tijd, voeg de tapenade dan zeker toe aan de salade. De rest van de tapenade kun je dan ’s avonds serveren bij de bbq of de borrel! Echt maar weinig tijd, dan breng je de tonijn op smaak met goede olijfolie, peper en zout.

Recept. Vis Salade met Gerookte Zalm en Tonijn

Vis Salade Zalm Tonijn

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gram sla (rucolamix of veldsla)
  • 150 gram gerookte zalm
  • 150 gram tonijn (uit blik, in water)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 10 cherry tomaten
  • 6 kleine augurken
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Olijfolie
  • Peper en Zout
  • Optioneel: tapenade van zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren zo’n 8-9 minuten. Laat afkoelen en pel ze.
  2. Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met olijfolie, peper en zout óf meng er 1-2 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade door.
  3. Snij de tomaten, augurken en eieren in stukjes.
  4. Beleg de borden met de sla. Bedek daarna de sla met de plakken gerookte zalm. Verdeel de tonijn over de borden, evenals de cherry tomaten en augurken. Strooi er kappertjes over. Voeg als laatste de partjes van het ei toe.

Geniet van de lunch!

 

Leave a Reply