Tomatensalsa

Tomatensalsa

Ook in de vakantie heb ik niet stilgezeten met koken, experimenteren en lekker eten. Vooral dat laatste gaat altijd erg goed in en op vakantie. Inspiratie heb ik opgedaan in de verschillende plaatsen waar ik geweest ben. Maar dit recept is heel simpel geïnspireerd op een gerechtje wat ik bij mijn ouders thuis tijdens een BBQ at. Simpel, fris en lekker. Zodoende kon ik het niet laten om dit na te maken.

En dus deel ik vandaag met jullie mijn recept voor deze tomatensalsa. Ik at dit tijdens de BBQ als bijgerechtje, met schijfjes komkommer. Ik hou niet eens echt van komkommer au naturel, zal ik maar zeggen. Oftewel, de tomatensalsa vond ik erg lekker! Even gespiekt op de achterkant van de verpakking om te zien wat de ingrediënten waren, om vervolgens mijn eigen creatie er van te maken.

Je kunt deze tomatensalsa dus eten als bijgerechtje tijdens een etentje of BBQ, maar het kan ook als lunch of snack. Zet het eens als dipsaus weg op een feestje met toast, brood, komkommer of andere groenten. Lekker om lauw of koud te serveren. Warm heeft het meer weg van een pastasaus (kan ook natuurlijk!).

Recept. Tomatensalsa

Tomatensalsa met tekst

Ingrediënten

  • 10 kleine trostomaten
  • 1/2 ui
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel (verse) oregano
  • 1/2 theelepel (verse) rozemarijn
  • 1/2 theelepel (verse) tijm
  • Peper en zout
  • 1 lente uitje
  • Eventueel: chilipeper

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in kleine stukjes en fruit in een pan met een scheutje olie.
  2. Snij de tomaten en zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de ui.
  3. Laat een tijdje pruttelen en voeg uiteindelijk de tomatenpuree toe om het geheel wat in te dikken.
  4. Voeg de kruiden toe. Ik gebruikte verse kruiden uit de tuin. Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken maar mogelijk moet je de hoeveelheid dan iets naar beneden aanpassen.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat het geheel afkoelen.
  7. Snij een lenteui in kleine ringetjes en meng door de salsa.
  8. Om het geheel wat meer pit te geven kun je een beetje chilipeper toevoegen, hou je meer van mild? Dan laat je dit achterwege.

Snij een komkommer in plakjes en scheppen maar ;)

Smakelijk!

Liefs, Desiree

Leave a Reply