Frambozen noten taart

Tijd voor Taart

Je zou het misschien niet zeggen maar veel scholen hebben momenteel meivakantie, normaal gesproken toch een vakantie waarbij je geniet van de eerste warme zonnestralen. Enthousiast vul je deze vakantie met een nog wat frisse fietstocht zonder jas, een terrasje in een nog iets te koud shirt en de wat gekleurde blik door de zonnebril die dagelijks op je hoofd staat. En nu? Nu vliegen de hagelstenen rond je oren!

Misschien heb ik dan wel iets voor je om tijdens de komende vrije dagen te doen, mochten de buien over blijven trekken. Iets om binnen te doen, om je aan te verwarmen en bij op te vrolijken. Het is.. tijd voor taart!

Deze keer deel ik een taart met als basis cashewnoten en frambozen. Het origineel is van Chicks Love Food, en vind je hier. Misschien ken je deze foodloving dames, Nina en Elise, wel. Je kunt ze bv. kennen van de succesvolle kookboeken ‘Skinny Six’ en ‘5 or less’. Surf eens verder op de website van Chicks Love Food en stuit op talloze recepten, maar ook tips over bv. hotspots en restaurants in verschillende steden in Nederland.

Zoals gebruikelijk heb ik het wat aangepast in het recept, al naar gelang mijn smaak en de ingrediënten die ik in huis had. Hieronder mijn versie!

Recept. Taart van Cashewnoten en Frambozen

Frambozen notentaart overviewIngrediënten (springvorm diameter 15 cm, circa 6 porties)

  • 225 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten (ik had een mix van cashewnoten, pecannoten en een paar macadamia’s)
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram kokosolie
  •  3 eetlepels honing (ik vond de taart niet zoet en raad zeker voor zoetekauwen aan meer honing toe te voegen)
  • 2 eieren
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 150 gram frambozen (in het originele recept 150 gram blauwe bessen, maar die had ik niet in huis)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.Frambozen notentaart
  2. Maal de noten fijn in een keukenmachine, en voeg daaraan het zout en de bakpoeder toe.
  3. Meng de kokosolie, honing, eieren en vanille. Mix de natte en droge ingrediënten door elkaar.
  4. Schep als laatste de vruchten (frambozen, blauwe bessen) door het beslag en stort dit in de ingevette springvorm.
  5. Bak de taart in circa 15-20 minuten tot deze een goudbruine kleur krijgt.

Eet smakelijk!

Liefs, Desiree

Leave a Reply