Pulled Pork

Pulled Pork – The Rookie Edition

De ware hit van 2015..? Pulled pork. Of laat ik het zo zeggen, voor mijn gevoel kwam ik pulled pork in 2015 ineens overal tegen. Nadat ik het eens op een bbq met vrienden had geproefd (een goddelijke 14 uur -of god weet hoe lang- op de bbq gegaarde pulled pork), besloot ik toch eens te gaan onderzoeken hoe je dit dient te bereiden.

Officieel is pulled pork een groot stuk procureur, wat inderdaad urenlang op lage temperatuur gaart op de bbq. Maar goed, mensen die mij kennen die weten dat ik 1) op zich vrij druk ben en geen 14 uur ‘over’ heb, 2) geen luxe mooie bbq heb (lees: een elektrische blokker bbq) 3) geen grote bbq-ster ben en 4) erg van de ‘kan dit misschien simpeler’ versies ben.

Gelukkig ben ik in dat laatste niet de enige blijkbaar, want na een kleine zoektocht op internet kom ik een aantal recepten tegen voor pulled pork uit de oven, ook wat gereduceerd in tijd. Misschien doet het wat af aan het eindresultaat, maar goed uitproberen kan geen kwaad. In een erg gemakkelijke bui besluit ik ook procureurlapjes te nemen in plaats van een groot geheel, kruiden erin wrijven, en hop de oven in!

Na wat uitzoeken van hoeveelheid en combinatie van kruiden (de recepten op internet zijn nogal wisselend) en variëren in temperatuur en tijdsduur in de oven, vind ik het een aardig geslaagd resultaat. De hoeveelheid water is niet afgemeten (sorry daarvoor!) dus dat laat nog wat uitproberen voor jullie over. Een echt snel gerecht is het nog steeds niet, langzaam garen blijft tijd kosten, maar ik maak dan ook vaak een grote partij waarna ik het in delen invries.

Ik hoor het commentaar van de echte pulled pork liefhebbers al, en ik geloof het ook! Jullie mogen allemaal een portie échte pulled pork bij me afleveren wanneer jullie urenlang een mooi stuk vlees op jullie fancy bbq hebben gegaard. Dat waardeer ik zeer. Ik weet dat het zal smaken! Maar voor mijzelf is dat geen haalbare kaart, heb medelijden, ik moet het met deze versie doen ;)

Recept. Pulled Pork – the Rookie Edition

Pulled Pork

Ingrediënten (3-4 porties)

 • 650 gram procureurlapjes (op kamertemperatuur)
Voor de rub:
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel peper
 • 1 theelepel bruine suiker
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • 1/2 theelepel gemalen koriander

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
 2. Meng alle kruiden door elkaar voor de rub. Wrijf de procureurlapjes in met de rub.
 3. Leg de procureurlapjes in een braadpan. Voeg water toe totdat ze half onder water staan. Plaats een deksel op de braadpan en plaats deze in de oven.
 4. Plaats de pan 2,5 uur in de oven bij 120 graden, verhoog daarna de temperatuur naar 150 graden voor nog eens 2,5 uur. Draai de lapjes af en toe om. Tegen het einde valt het vlees vanzelf uit elkaar. Het kan zijn dat je de tijd enigszins moet aanpassen aan de hand van hoeveelheid vlees, grootte van de pan en de soort oven.
 5. Wees voorzichtig met het toevoegen van water, je kunt altijd tussendoor wat extra water toevoegen als het te droog wordt.
 6. Verwijder het laatste half uur het deksel van de pan zodat de pulled pork wat krokant kan worden.
 7. Pluk met twee vorken het vlees uit elkaar. En tadaaa, pulled pork.

PS. Ik ben laatst de suiker vergeten toe te voegen, smaakte ook, dus mocht je het geheel paleo willen bereiden, geen probleem!

Eet smakelijk!

Liefs, Desiree

4 Comments

 1. Hahaha top vrouwtje! Vraag mij af waar dit ooit gegeten hebt

  1. In huize Zwaan! Heerlijk was het!

Leave a Reply