pindarotsjes

Pindarotsjes in een handomdraai!

Soms is het gewoon heel erg lekker om een heet kopje thee te combineren met chocolade. Of moet ik zeggen; het is eigenlijk altijd lekker om een heet kopje thee te combineren met chocolade, en sóms doe ik dat ook. Een tijdje terug had ik heerlijke bonbons gekregen en snoepte ik die één voor één bij een kopje thee. Nu de bonbons al een tijdje op waren, besloot ik om zelf weer eens iets zoets te maken. Pindarotsjes, mmmm..

Lekker, eenvoudig en snel gemaakt. Soort van gezond ook nog. Wat wil je nog meer? Laat ik het verder dan ook kort houden dit keer. Dan kun je gelijk de keuken in duiken en geniet je vanmiddag nog van eigengemaakte pindarotsjes. Nog beter, ik geef je een snelle en een supersnelle variant!

Het ‘soort van gezond’ slaat natuurlijk op het feit dat men pure chocolade (70% of meer) als ‘gezond’ beschouwd. Maar iedere chocolade is natuurlijk geschikt om deze pindarotsjes te maken. Kies jouw favoriet!

Recept. Pindarotsjes

pindarotsjesIngrediënten (circa 10-12 stuks)

  • 150 gram ongezouten pinda’s
  • 65-75 gram pure chocolade (70%) of kies een andere chocolade waar je dol op bent

Bereidingswijze

  1. Snel: rooster de pinda’s in de oven, 5 minuten op de grillstand (180 graden). De pinda’s krijgen een extra knapperige bite. Supersnel: sla het roosteren over en ga direct door naar stap 2.
  2. Smelt de chocolade au bain marie.
  3. Voeg de pinda’s aan de gesmolten chocolade toe, schep om. Leg een stukje bakpapier op een bord of snijplank en maak 10 rotsjes op bakpapier. Laat het geheel in de koelkast stollen.

Smullen maar!

Liefs, Desiree

 

Leave a Reply