Parijs Cuillier cappuccino

Parijs

Parijs. Stad van de liefde. Stad van de lichtjes. Op maar een paar uur rijden van Nederland. De hoofdstad van Frankrijk. Een stad vol historie en bezienswaardigheden te over. Ik was er laatst een paar dagen met vriendinnen en we hebben ons goed vermaakt! Ondanks de vrieskou heb ik enorm genoten van het slenteren door de Parijse straatjes, met de Notre-Dame om de hoek van ons hotel en genoeg leuke zaakjes om weer even op te warmen. Mijn hotspots van Parijs? Je leest ze hier.

Parijs Notre DameMet vier meiden naar Parijs. Wat te doen? Mijn medereizigers zijn al zo vaak in Parijs geweest dat ze alles blindelings weten te vinden. Maar voor mij is het pas de tweede keer in Parijs. Daarbij was die eerste keer tijdens een schoolreisje, inmiddels toch ook al heel wat jaartjes geleden. Dus, zoals gezegd, wat te doen?! Een aantal bezienswaardigheden wil ik graag zien, maar verder wil ik vooral genieten van een paar dagen weg. Sfeer proeven, ontspannen en misschien ook wat minder voor de hand liggende plekjes ontdekken?

Normaal gesproken doe ik voorafgaand aan een citytrip uitgebreid research op internet, lees ik alle foodblogs op zoek naar dat ene leuke koffiebarretje of dat gezellige eettentje. Dit keer was ik iets minder voorbereid. Maar dan blijkt dat je soms ook spontaan pareltjes ontdekt!

#Cuillier

Parijs Cuillier cappuccino

Mijn favoriete ontdekking!  Cuillier is een koffiebar die we spontaan tegen kwamen in één van de straatjes tijdens onze afdaling van de Sacre Coeur terug naar beneden. Het is een zaak zoals inmiddels velen, maar daarom niet minder leuk. Mijn antennes staan uit voor deze koffiebarretjes, want Cuillier, gelegen in een zijstraatje, sprong in het oog. Ik ging er even op af om het van dichterbij te bekijken. Leuk dus! Samen met een vriendinnetje at ik hier een hapje in de middag. Ik koos yoghurt met granola en een sausje van rood fruit, en één van de homemade baksels.  Natuurlijk nam ik ook een heerlijk kopje cappuccino erbij, die met veel zorg werd bereid!

Parijs Cuillier eten Parijs Cuillier barista Parijs Cuillier yoghurt granolaCullier, 19 Rue Yvonne le Tac, 75018 Paris

#Le Café des Initiés

Parijs Cafe Inities menuAl slenterend door wat straatjes vanaf het Louvre op weg terug naar het hotel kwamen we langs een leuk café. Immens bevroren stapten we hier naar binnen om ons op te warmen, om te proosten op onze aankomst in Parijs en een kleine hapje te nuttigen om de tijd tot het diner te overbruggen (zonder nare aanvallen van mijn kant veroorzaakt door honger). Wat bleek, het was Happy Hour! Een groot glas rode wijn, voor een schappelijke prijs. Én de mogelijkheid om een klein portie Franse frietjes te bestellen. Wijn met friet? Lekker culinair ;) maar een prima combi na stiekem toch al een aantal uurtjes door de stad te hebben rondgezworven. Het café serveert daarnaast een bakje olijven bij de drankjes, die zelfs wordt geruild door een nieuw bakje wanneer wij de eerste hebben opgepeuzeld.

Parijs Cafe Inities wijn happy hourParijs Cafe Inities straat

 

 

 

 

 

 

 

De volgende avond zijn we hier terug gegaan om een hapje te eten, en ook dat was helemaal top! Goede hamburgers, een stoofpotje, een enorme salade en een bak extra frietjes die we echt niet op kregen. Geserveerd met wederom de olijven, heerlijk Frans stokbrood en Franse wijn. Oui, tres délicieux! Een hele goede keuze dit zaakje.

Parijs Cafe Inities stoofpotje Parijs Cafe Inities salade Parijs Cafe Inities hamburger

Le Café des Initiés, 3 Place des 2 Écus, 75001 Paris

#Frenchie to Go

Parijs Frenchie to go granola cappuccinoFrenchie is een zaak met drie verschillende concepten. Een restaurant, een wijnbar en een koffie/ontbijt/lunchzaakje. Dat Frenchie populair is blijkt wel omdat dit zaakje op vele blogs wordt aanbevolen. Waarbij dan ook direct wordt aanbevolen om te reserveren voor het restaurant, indien je er graag gaat dineren. Wij trokken hier naartoe voor het ontbijt. Zeker geen typisch Frans, toeristisch ontbijtje. Wel wat prijzig, maar je krijgt zeker waar voor je geld! Ze maken gebruik van producten van goede kwaliteit, alles wordt ter plekke vers bereid en is zeer goed van smaak. Mocht je willen, kun je ook afhalen. Daarnaast is het erg leuk ingericht. De blogs hebben wat mij betreft gelijk, zeker een aanrader.

Parijs Frenchie to go straat Parijs Frenchie to go interieur

Parijs Frenchie to go Parijs Frenchie to go egg bacon muffin Parijs Frenchie to go yoghurt granola
Frenchie to Go, 9 Rue du Nil, 75002 Paris of bezoek de website

Tot zover drie van mijn fijne ontdekkingen in Parijs. Iemand plannen om binnenkort deze mooie stad te bezoeken? Ik kan je zeker aanraden om één van deze zaakjes te op te zoeken. Andere grote Parijs liefhebbers hier aanwezig? Wat zijn volgens jou de hotspots van Parijs? Waar moet ik bij een volgend bezoek zeker even langs?

Parijs Grace ZeeuwsenZO Desiree FoodLoveLife

Ik heb het in ieder geval enorm naar mijn zin gehad in deze mooie stad. Mede dankzij mijn medereiziger en lieve vriendinnetje Grace. Naast topfotograaf (ja, een heel aantal foto’s hierboven zijn door haar gemaakt!) is ze ook eigenaresse van de blog ZeeuwsenZO. Wil je weten hoe zij Parijs heeft ervaren? Of ze het net zo leuk vond als mij? Dat lees je hier! En zoals gezegd was dit niet haar eerste keer, Grace schreef eerder ook al een blog met 10 tips over Parijs. En nu op naar een volgend reisje?

Liefs, Desiree

 

1 Comment

  1. Was leuk! (en lekker!!!!)

    xo

Leave a Reply