Over Food Love Life

About me

Welkom!

Leuk dat je mijn blog Food Love Life bezoekt. Mijn eigen website sinds februari 2014, gevuld met voornamelijk gezonde recepten. Daarnaast is mijn blog de afgelopen jaren uitgebreid en vind je hier ook blogs met tips over te bezoeken restaurants, koffiezaakjes en winkeltjes in verschillende leuke steden, een kleine blik in mijn leven met blogs over mijn geluksplekjes en zo af en toe een ‘guilty pleasure’-recept omdat het gewoon té lekker is. Conclusie: alles waar ik blij van word! En hopelijk jij ook.

De oorsprong van deze blog ligt in mijn eigen zoektocht naar gezond én lekker eten. Januari 2013 ging ik op ontdekking uit om antwoord te krijgen op de vragen:

“Wat houdt de Paleo leef- en eetstijl in, en hoe kan en wil ik dit toepassen? Wat brengt een aanpassing in voeding mij als aanvulling op mijn trainingen?”

Mijn trainer introduceerde mij in de wereld van de Paleo-leefstijl. In eerste instantie heb ik dit echter naast me neergelegd. Als enorme liefhebber van eten, wist ik niet of ik het lekkere eten (zoals ik het kende) wel wilde en kon laten staan. Wat is Paleo precies?  Ik vroeg me af of ik er werkelijk van af zou vallen en er beter uit zou gaan zien? Of het praktisch was in verband met mijn werk en of ik er de extra tijd, geld en moeite in wilde steken?

Delen!

Geleidelijk ben ik begonnen met het veranderen van mijn leef- en eetstijl. In korte tijd heeft het mij veel gebracht! Ondertussen is dit ‘mijn lekkere eten’, voelt het voor mij (meestal) praktisch, en kost het me geen extra tijd en moeite. Aangezien ik nog steeds enorm van lekker eten houd geniet ik ervan om nieuwe recepten uit te proberen, en gezonde alternatieven van mijn favoriete gerechten te maken. En om op zijn tijd natuurlijk heerlijk te ‘zondigen’. Ik heb mijn weg gevonden. Maar in mijn omgeving merk ik dat veel mensen worstelen met de omslag naar een gezonde leefstijl. Gezond eten lijkt voor veel mensen saai en eentonig. Waardoor het ook lastig is om vol te houden. Ik kreeg vaak vragen over hoe ik dat deed en wat ik at. Ik merkte dat mensen graag wilden delen in deze recepten.

Ik waagde de sprong en startte deze website. Zodat ik alle, voor mij persoonlijk, geslaagde recepten kan delen met iedereen die hier interesse in heeft. Ik hoop hiermee anderen op weg te helpen met gezond(er) eten. Ik wil laten zien dat gezond eten lekker kan zijn en gezond blijven eten geen straf hoeft te zijn. Met mijn recepten kan iedereen gezond eten bereiden zonder uren in de keuken te staan en zonder dat dit ingewikkeld of moeilijk is.

Gezond eten?

Wat is gezond eten? Daar zijn veel verschillende meningen over! Lees hier iets meer over Paleo en mijn uitzonderingen hierop. Lees op welke principes mijn recepten gebaseerd zijn en bedenk waar jij je prettig bij voelt. Alle recepten zijn natuurlijk naar eigen wens en inzicht aan te passen.

Vooral belangrijk: voel je goed & geniet!

Leave a Reply