Dadels met Chocolade en walnoot snack

Deze Medjoul Dadels moet je proeven!

Ze liggen weer in de winkel! Die enorme dozen bij de Lidl, gevuld met grote, smeuïge, zoete Medjoul Dadels. Hoewel ik er in eerste instantie een paar weken terug steeds al verlangend aan voorbij liep, kan ik nu mijn slag slaan!

Misschien een raar verhaal, maar toen ik negen maanden terug een beugel kreeg, was dat voor mij onverwachts! Niet het feit dat ik een ‘blokjes’ beugel zou krijgen, maar wel dat deze die ochtend al geplaatst zou worden. Laat het nu net zo zijn dat ik de avond ervoor nog heerlijke dadels had gegeten. En dat was maar goed ook, want met die beugel was dat geen goede optie. Goede Medjoul Dadels zijn namelijk zo plakkerig, die krijg je in geen negen maanden tussen je blokjes uitgepoetst hahaha.

Medjoul dadels Medjoul Dadels

 

En dus liep ik begin november voorbij de dadels in de supermarkt, al verlangend naar het moment waarop ik deze weer kon eten. En net zo goed als een onverwacht begin, was ook het einde ineens onverwacht snel. Na te rekenen op ‘voor de kerst’ was het twee weken terug ineens al zover, mijn beugel mocht eruit! En hoe kon ik dit beter vieren dan waar het ook mee begon, een heerlijk hapje met de overheerlijke plakkerige dadel. Ik maakte er deze zoete lekkernij mee, Dadels met Chocolade en Walnoot, eerder op de blog verschenen.

Dadels met Chocolade en Walnoot

Dadels met Chocolade en walnoot snackDadels met Chocolade en Walnoot: voor het recept klik hier.

De Medjoul Dadels zijn nu te koop bij de Lidl. Maar ook deze variant van de Albert Heijn is fijn :)

Medjoul dadelsEn als je nu toch op dreef bent.. (en je hebt een doos van 1 kilogram aan dadels gekocht. Dan kun je de dadels natuurlijk ook in andere gerechten verwerken. Op mijn blog verschenen eerder al deze recepten:

Salade met Kip, Dadel, Appel en Geitenkaas: voor het recept klik je hier.

Zomerse salade dadels appel geitenkaasOf serveer net als tijdens mijn reis in Marokko dadels bij Harira: voor het recept klik je hier.

HariraGeniet ervan & Eet Smakelijk

     Liefs, Desiree

 

Leave a Reply