Indiase Curry Soep

Indiase Curry Soep: een maaltijdsoep

Daar ben ik weer! Mag het nog? Beetje laat misschien, maar uiteraard wens ik jullie allemaal nog de beste wensen voor 2017. Na alle feestdagen, ben ik vorige week heerlijk een paar dagen in Parijs geweest (daar in een andere blog meer over), en inmiddels zit mijn eerste werkweek van 2017 er ook weer op. Tijd dus om jullie te verblijden met een nieuw recept. Ik begin 2017 met een eenvoudige, maar lekkere, goed gevulde maaltijdsoep.

Deze Indiase Curry Soep maakte ik in december voor een etentje met vriendinnen. Gezellig met zijn allen tafelen, niet te ingewikkeld. Ik ging op zoek naar een lekker soepje, eens even iets anders dan anders, dat wel. Op pinterest vond ik een plaatje wat mij aansprak, bleek het een recept van AH te zijn, Indiase Curry-Kokossoep.

indiase curry soep AH

Natuurlijk kon ik het niet laten om het recept ietwat te verbouwen. Ik heb de aardappel vervangen door pompoen. Ik gebruikte een stevige tomatensoep als basis, omdat ik bang was dat door het achterwege laten van de aardappel de binding van de soep verloren zou gaan. Verder houd ik niet zo van aubergine en leek me paprika wel goed passen bij dit soepje. Zo vond ik ook taugé een goede aanvulling. Én ik had toevallig nog wat boontjes over van een ander gerecht. Het resultaat was erg lekker! Een groot deel hangt natuurlijk ook af van de currypasta die je erbij voegt. Ik gebruikte hiervoor de rode currypasta van de Lidl (niet altijd in het assortiment aanwezig).

Currypasta

Het is een hele lijst aan ingrediënten, maar laat je niet afschrikken, naast wat snijwerk is het een simpel werkje. Als alles gesneden is, bak je kort wat dingen aan en laat je de soep lekker pruttelen. Moeilijk is het zeker niet, en je huis vult zich met een heerlijke geur!

Recept. Indiase Curry Soep

Indiase Curry Soep

Ingrediënten (6-8 porties)

Basis

 • 500 gram tomaten
 • 4 stengels bleekselderij
 • 1 ui
 • 1 bouillonblokje
 • 500 ml water

En dan..

 • 1/2 flespompoen
 • 2 uien
 • 400 gram kippendijfilet
 • 2 paprika’s
 • 3 eetlepels currypasta
 • 2 teentjes knoflook
 • 2/3 cm verse gember

Nog meer..

 • 400 gram tomatenblokjes
 • 400 ml kokosmelk (Fairtrade)
 • 750 ml water
 • 200 gram taugé
 • 150 gram erwtjes (diepvries)
 • 100 gram sperziebonen (in kleine stukjes)

Bereidingswijze

 1. Maak de basis voor de soep door de ui, bleekselderij en tomaat kort aan te bakken in een grote pan. Voeg het water en bouillonblokje toe en laat 10-15 minuten koken (snij ondertussen alle groente en kip voor de rest van de soep). Pureer het geheel tot een gladde massa met de staafmixer.
 2. Maak de pompoen, uien en paprika schoon en snijd in stukken. Snijd ook de kippendijfilet in stukjes. Bak dit alles samen in een wok, voeg hieraan de currypasta, knoflook en gember toe. Schep het geheel een aantal keer om en voeg dan toe aan de basissoep. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze kookt nog verder in de soep.
 3. Voeg ook de tomatenblokjes, kokosmelk en het water toe en laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 30 minuten.
 4. Voeg de laatste 5 minuten de taugé, erwtjes en boontjes toe.
Serveertip: serveer de Indiase Curry Soep met naan, dit Indiase brood past perfect bij deze soep.

Smakelijk!

Liefs, Desiree

Leave a Reply