HIEPERDEPIEP…. HOERA!

HIEPERDEPIEP… HOERA!

Vandaag bestaat mijn blog precies 1 jaar! WHOEHOEEE!

Chocolade taart 1 jaar

1 jaar geleden besloot ik om mijn (al enigszins uit de hand gelopen) hobby een stapje verder te brengen met een eigen blog. Na een aantal jaar recepten, foto’s en kookboekjes voor mezelf te maken en te verzamelen, kwam ik erachter dat een aantal mensen om mij heen behoefte had aan inspiratie. Ze vroegen naar mijn recepten en ideeën. Konden ze die op één of andere manier ook zien en krijgen? En dus plaatste ik vandaag precies 1 jaar geleden mijn eerste recept.

“Hoe begin ik aan een gezondere eetstijl? Hoe varieer ik? Hoe kan ik toch een aantal ‘goude oude’ gerechten eten op aangepaste wijze? Kost het niet veel tijd? Of geld? Is het wel lekker? Wat eet je dan zoal?”

Zomaar een aantal vragen die ik steeds vaker op me afgevuurd kreeg en die ik soms wel, en soms niet probeerde te beantwoorden. En nog steeds hoor ik deze vragen, maar nu kan ik mensen in eerste instantie gewoon naar mijn site verwijzen.

De stomste vraag om te krijgen vind ik: “Mag je dit of dat (persoon noemt een ingrediënt of gerecht) eten?”

Natuurlijk staan er op deze blog vaak ‘gezonde’ of liever ‘bewuste’ recepten. Door sommige (mede door mij) soms ‘paleo’ genoemd. Maar dan volgens mijn eigen spelregels (Zie ook deze eerder geplaatste blog). Ik heb zelf een aantal keuzes gemaakt waar ik me fijn bij voel. En daarnaast kun je mij niet blijer maken dan af ent oe lekker uit eten te gaan met de hele mikmak; van brood met kruidenboter, frietjes met mayo tot het liefst een overdadig chocolade dessert!

Oftewel om antwoord te geven op de vraag “Mag dit of dat….” ALLES MAG! Je bepaalt zelf wat je wilt eten, wanneer en hoeveel. Restricties zijn nooit het uitgangspunt geweest van deze blog. Maar wel bewustwording en het geven van alternatieven. En verder vooral het verspreiden van lekker eten, liefde en (eet-)lust! Ik hoop mensen blij te maken met het schrijven van deze blogs. En daar zal ik de komende tijd mee door proberen te gaan! Genoeg inspiratie en nieuwe dingen die ik nog wil en zal uitproberen.

Maar voor nu:

Let’s celebrate 1 year of Food Love Life!

 

Natuurlijk doe ik dat met een feestelijk recept… Taart! Dat wordt smullen, wie viert er met me mee?!

Recept. Chocoladetaart met Frambozen

Variatie op het recept ”Glutenvrije Chocoladetaart’ van focusonfoodies.nl

Chocolade taart

 

Ingrediënten (6 porties, springvorm 15cm)

Voor de bodem
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram pecannoten
  • 60 gram roomboter (of kokosolie)
Voor de topping
  • 100 gram frambozen (mag uit diepvries, wel even laten ontdooien)
  • 80 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 80 gram amandelmeel
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram zoetstof (kokosbloesemsuiker-palmsuiker-honing-agavesiroop, naar keuze!)
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de pecannoten ongeveer 5 minuten in de oven (tot ze knapperig zijn) en laat afkoelen. Maal de noten fijn met een hakmolen.
  3. Smelt de roomboter voor de bodem en voeg toe aan het amandel- en pecannotenmeel. Schep door elkaar.
  4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Schep het notenmengsel in de springvorm en druk met de achterzijde van een lepel goed aan.
  5. Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Ga ondertussen verder met de topping.
  6. Scheid de eieren waarbij de eidooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom worden opgevangen.
  7. Klop de eidooiers samen met de gekozen zoetstof en het merg van een vanillestokje tot een romig mengsel.
  8. Smelt au bain marie de chocolade en boter.
  9. Klop de eiwitten op tot pieken.
  10. Meng het amandelmeel, het romige suikermengsel met de gesmolten boter en chocolade. Schep hier rustig de eiwitten doorheen. Spatel als laatste de frambozen door het beslag.
  11. Stort het beslag op de bodem en bak in ongeveer 45-50 minuten in de oven. Als het goed is blijft de taart een beetje smeuïg van binnen.
Bij het bakken verspreidt zich een weldadige chocoladegeur door je huis, je gaat dit niet kunnen weerstaan…. Oftewel eet smakelijk!

Feestelijke groetjes!

Liefs, Desiree

 

 

(29)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: