champignonsoep

Herfst: Champignonsoep

Het stond al een tijdje op mijn wensenlijstje om champignonsoep te maken. Alweer een tijdje geleden dat ik soep heb gemaakt, en dat bleek ook uit mijn voorraadje in de vriezer; helemaal op! Hoog tijd om aan te vullen. Zodat ik doordeweeks gemakkelijk een bakje soep kan laten ontdooien om opgewarmd en wel als lunch mee te nemen naar mijn werk.

Aan de slag dus! Eerst bedenken wat ik wilde maken, romige champignonsoep, of heldere bouillon met champignons erin. Gewone champignons of kastanjechampignons. Natuurlijk keek ik even rond op Pinterest om inspiratie op te doen. Ik wilde graag kijken of ik een ‘gebonden’ soep kon maken, maar wel met stukjes champignon erin. In een aantal recepten zag ik tijm op de ingrediëntenlijst staan. Blijkbaar combineert dat goed met champignons? Laat ik dat er dan ook maar aan toevoegen. Let’s go!

Recept. Champignonsoep

champignonsoep

Ingrediënten (3-4 porties)

 • 500 gram kastanjechampignons
 • 2 grote uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 liter water
 • 1 bouillonblokje
 • 1 theelepel tijm
 • Peper en zout

Bereidingswijze

 1. Snij de uien in halve ringen en de champignons en knoflook in schijfjes. Bak de uien en 350 gram van de champignons samen met de knoflook in boter. Plaats ondertussen een pan met water en een bouillonblokje op het vuur en verwarm deze totdat het blokje is opgelost.
 2. Voeg de gebakken champignons en uien toe aan de bouillon en laat een minuut of 10 zachtjes koken.
 3. Bak ondertussen de overige 150 gram van de champignons in een pan.
 4. Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel tijm.
 5. Voeg op het laatst de gebakken champignons toe.

Eet smakelijk!

Liefs, Desiree

 

Leave a Reply