gevulde kipfilet

Gevulde Kipfilet met Kruiden en Feta

Deze gevulde kipfilet stond al een aantal keer thuis op het menu. Hoewel ik met deze vulling volgens mij ook al eens een varkenshaasje gevuld heb. De vulling is echt een smaakexplosie. Op zich is het vullen eenvoudig en weinig werk, wel zit ik altijd helemaal onder. So let’s get dirty!

Dit is een ideaal recept wanneer je de standaard maaltijd van aardappelen, groente, vlees wat meer leven wil geven! Of de maaltijd van groenten en vlees, want de aardappelen laat ik thuis meestal achterwege. Deze vulling zorgt voor een enorme smaakexplosie. En zoals ik al schrijf is dit niet alleen voorbehouden aan kipfilet. Wil je extra uitpakken? Draai dan ook een stukje bacon rond het vlees.

Als kruiden gebruik ik de Saveurade Assisi, die ik ook in mijn vorige recept gebruikte. Door deze zowel op de courgette als de kipfilet te smeren, vullen de gerechten elkaar goed aan. Om het af te maken strooide ik ook wat verkruimelde feta over de courgette nadat deze uit de oven was. Maar in plaats van de Saveurade is pesto of een smeuïge tapenade ook zeer geschikt om als smaakmaker te dienen in dit recept. Als het maar een sterk en olieachtig mengsel is. Persoonlijk gebruik ik vaak de rode pesto, Pesto Rosse van de AH of mijn eigen Tapenade van Zongedroogde Tomaat, mogelijk kun je deze dan iets meer verdunnen met wat olijfolie.

Recept. Gevulde Kipfilet met Kruiden en Feta

gevulde kipfilet

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kipfilets
  • Kruidenmengsel naar keuze zoals Saveurade Assisi, Pesto of Tapenade
  • 50-75 gram feta
  • keukentouw

Bereidingswijze

bereiden gevulde kipfilet

 

 

 

 

 

  1. Snij de kipfilets open en snij ze een beetje in zodat het een grote oppervlakte wordt die je kunt vullen (zie foto).
  2. Besmeer de binnenzijde van de kipfilet met het kruidenmengsel. Verkruimel de feta en strooi deze over het kruidenmengsel (zie foto). Afhankelijk van de grootte van de kipfilet probeer je in te schatten hoeveel feta je nodig hebt (je moet de kipfilet nog dicht kunnen maken ;) of toch bijna dicht)
  3. Knip stukjes van het keukentouw. Vouw de kipfilet dubbel en draai daar één groot stuk touw of twee kleinere stukjes touw om en knoop vast, zodat de kipfilet dicht is (zie foto).
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de gevulde kipfilet tot deze gaar is. Draai de kipfilet geregeld totdat deze rondom goudbruin van kleur is. Zet dan het vuur lager. Zodat de buitenzijde niet verbrand en de binnenzijde langzaam gaar kan worden. Afhankelijk van de dikte van de kipfilet duurt dit ongeveer 30 minuten. Misschien wat langer dan je van mij gewend bent, maar zeker de moeite waard!

Eet smakelijk!

Leave a Reply