Geluksplekje #5 Popmonument, Bergen op Zoom

Gisteravond was echt zo leuk.. Dit verdient een blog, en wel: geluksplekje #5 (ja, #5 alweer). Waar was ik dan? In de watertoren! Onder andere dan, want ik was op nog veel meer mooie, leuke en unieke plekjes in Bergen op Zoom. Wat het extra leuk maakte? Dat op al deze unieke locaties muziek werd gemaakt.

Ik was gisteravond bij Popmonument. Popmonument is een onderdeel van het Kunsten in de Monumentenweekend van Bergen op Zoom. Het concept van Popmonument? Verrassende acts op bijzondere (erfgoed) locaties. In zowel monumenten als cafés in Bergen op Zoom is een afwisselende programmering van artiesten. Na een geslaagd bezoek vorig jaar, was ik er erg op gebrand om er dit jaar weer bij te zijn. Sommige locaties zijn zo uniek, dat ik er nooit eerder ben geweest. Daarbij komt dat op enkele locaties het aantal bezoekers dat binnen mag beperkt is. Zodoende zeurde ik al een hele week aan het hoofd van mijn vriendinnetje ‘dat ik echt naar de watertoren wilde..!’

Popmonument stepFoto: op de step naar de Watertoren Bergen op Zoom. Popmonument 2016.

Gelukkig kreeg ik ‘mijn zin’ en gingen we naar de Watertoren. En hoe?! Op de step! Super leuk!Met een clubje van misschien een man of 20 vertrokken we naar de Watertoren. Wij waren dus één van de gelukkigen die hier een plekje hadden bij dit optreden. Na een kort praatje van eigenaar en maker van de Watertoren, Marius, liepen we alle trappen op, keken onze ogen uit, wierpen in een blik in zijn badkamer en stegen verdieping per verdieping om helemaal bovenin te eindigen. Daar werden we getrakteerd op een optreden van Pavlove, een Belgische band met fijne muziek. Ja, ik was blij met deze mooie muziek op deze mooie locatie.

Popmonument Watertoren Popmonument Watertoren mijFoto: Pavlove in de Watertoren                                            Foto: Blij in de Watertoren

Naast het optreden in de Watertoren bezochten we ook de St. Gertruidiskerk, het Oude Stadhuis, het Provoosthuis, de Synagoge, de Bibliotheek en Les Vedettes. Helaas kwamen we te laat aan bij Gebouw-T om de afterparty mee te maken.

Op de zolder van de bibliotheek werd ik verrast door een performance van Zes, door de organisatie omschreven als future bass en alternative hiphop. Op een kussentje op de grond, heb ik enorm zitten genieten van deze muziek.

Popmonument BiebFoto: Zes, Bibliotheek Bergen op Zoom. Popmonument 2016.

Al met al verdiende deze avond zeker een plek binnen mijn geluksplekjes. Was jij er ook bij? Leuk was het hè?! Heb je het gemist? Geen nood, volgend jaar is het vast weer.

Benieuwd naar de monumenten in Bergen op Zoom. Dan is het nog niet te laat. In kader van het weekend van de Kunsten in de Monumenten (beter bekend als Open Monumentendag) is er vandaag nog de mogelijkheid om verschillende monumenten te bezoeken. Er zijn exposities, rondleidingen en openstellingen. Daarnaast is er een Vinyl & Vintage markt in de Bosstraat. Alles vindt plaats tussen 12.00 uur en 17.00 uur vandaag. Overzicht van de activiteiten vind je hier. Mis het niet! Bezoek die ene unieke locatie of geniet van de gezellige sfeer in de binnenstad. Vandaag dus, anders moet je weer een heel jaar wachten.

Liefs, Desiree

Leave a Reply