Proefmei

Geluksplekje #3 Pop-Up Tour Proefmei, Bergen op Zoom

Ook deze zaterdagochtend deel ik mijn geluksplekje met jullie. Na het Jazz festival van vorige week is dit weekend een volgend evenement in Bergen op Zoom neergestreken: Proefmei. Een culinair evenement, met allerlei (Bergse) lekkernijen, op verschillende locaties door Bergen op Zoom. Natuurlijk gemixt met wat cultuur en muziek! Er zijn wandel- en fietsroutes, culinaire pleinen, workshops voor kinderen, een kookwedstrijd, en uiteraard zijn er overal lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar onder het genot van een goed stukje muziek.

Proefmei 1 Proefmei 2

Tomatensoep en Gerookte Zalm en Asperges, Ontmoetingskerk Bolwerk-Zuid, Bergen op Zoom

Pop-up Tour, Proefmei

Ik nam gisteravond deel aan (de laatste?) Pop-Up Tour, een culinaire tour langs verschillende verrassende locaties in Bergen op Zoom, waar we steeds een gerechtje geserveerd kregen. Zo aten we gerookte zalm en asperges in de Ontmoetingskerk, liep ik op mijn slippertjes door de Grebbe (voor de niet Bergenaren: het oude stadsriool), vulden we onze buikjes genietend van het zonnetje in de tuin van het Markiezenhof, vervolgens lieten we ons verse friet en een aspergekroket smaken op een pleintje achter de dubbelstraat, en smulden we van het dessert in het leegstaande Plaza aan het gouvernementsplein.

Proefmei 3

 

 

 

 

 

 

Toetje! Plaza, Gouvernementsplein, Bergen op Zoom

Dit schreeuwt toch geluk? Niet 1 geluksplekje, maar heel veel geluksplekjes! Een perfecte combinatie van eten&drinken, muziek, gezelligheid en stiekem ook een soort van toerist in eigen stad zijn. Ken jij alle leuke, mooie of bijzondere plekjes in de stad waar je woont? Ik blijkbaar niet.

Grebbe

 

 

 

 

 

Op slippers door de Grebbe..?
Ondergronds stadsriool de Grebbe, Bergen op Zoom

Dank je wel voor de organisatie Proefmei en alle betrokken restaurants. Dank je wel mevrouw voor de servetjes om mijn voeten schoon te maken na het tochtje in de Grebbe ;) En dank je wel lieve vriendjes voor deze geweldig mooie avond!

Proefmei 4

Wil jij ook nog genieten van de lekkere hapjes, drankjes, muziek en goede sfeer? Op de website van Proefmei kun je het programma van vandaag en morgen vinden.

Enjoy the weekend!

Liefs, Desiree

 

 

1 Comment

  1. Ja ik kom vandaag ook die kant op :) overigens ben ik nog nooit in de grebbe geweest. Misschien toch eens doen :p

Leave a Reply