Scotch eggs

Eieren zoeken met Pasen? Scotch Eggs

Het heeft te lang geduurd, ik weet het. Ik heb afgelopen weken best een aantal nieuwe en lekkere gerechten bereid en geproefd, maar vanwege gebrek aan daglicht of haast geen foto’s gemaakt van deze gerechten. En geen foto’s, geen blog. Maar afgelopen week heb ik mijn experiment wél vastgelegd op beeld. Gelukkig maar! Want het was overheerlijk, en zeer toepasselijk voor de Paasdagen die voor de deur staan. Eitjes, maar dan net even anders.

Ik maakte scotch eggs. Ik had dit eenmaal eerder gemaakt met een vriendinnengroep. Toen gebruikten we echter de inhoud van Catalaanse worstjes om rondom de eitjes te vouwen. Maar voor deze versie ging ik in de weer met rundergehakt. Op gevoel wat kruiden toegevoegd, en tadaa het resultaat! Altijd fijn als zowel de uitvoering als de smaak goed gelukt blijkt te zijn. En die kwarteleitjes, ze zien er zo leuk uit..

Kwarteleitjes Scotch eggs

Blij met de positieve uitkomst heb ik gelijk de rust gezocht (én dit keer gevonden!) om een berichtje te schrijven. De foto’s in de late avondzon zijn ook mooi geworden. Alle mogelijkheid om jullie eindelijk weer eens te verblijden met een recept. Super leuk om met Pasen te maken. Je kunt de eitjes letterlijk zoeken in dit gerecht. Eenvoudig te maken, maar met een super leuke presentatie. Van buiten net een simpele gehaktbal, maar je gasten worden verrast bij het snijden van het vlees. Serveer bijvoorbeeld bij de paaslunch, het paasdiner of als hapje. Natuurlijk kan het ook op ieder ander moment gemaakt en genuttigd worden!

Recept. Scotch Eggs

Scotch eggsIngrediënten (12 stuks)

 • 12 kwarteleitjes
 • 500 gram rundergehakt
 • 1 ei
 • 5-6 eetlepels amandelmeel (of paneermeel)
 • 1,5 theelepel knoflookpoeder
 • 1,5 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel peper
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 1 theelepel kardemom

Bereidingswijze

 1. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten. Giet af en koel af met koud water. Pel de eitjes.
 2. Meng het rundergehakt met de kruiden en 1 (normaal) ei.
 3. Verdeel het gehakt in twee grote stukken, en verdeel dit stuk in 3 even grote balletjes. Verdeel deze weer in twee stukjes. Druk het gehakt plat op een snijplank of bord. Leg het gepelde kwarteleitje er op en vouw deze in het gehakt. Druk de randjes goed aan. Herhaal tot alle eitjes op zijn.Scotch eggs bereiden
 4. Schep het amandelmeel of paneermeel in een bord en rol de gehaktballetjes door het meel zodat het rondom een laagje krijgt.
 5. Bak de scotch eggs in de boter, schep rustig om, totdat ze rondom bruingekleurd zijn.

Eet smakelijk! En alvast veel succes (en plezier) met (paas-)eitjes zoeken!

Liefs, Desiree

Leave a Reply