Detox Day? Spinaziesoep

Dit recept heb ik gekozen vanwege de toepasselijke naam. Voor alle mensen die afgelopen dagen in het zuiden van het land hebben doorgebracht, die feest hebben gevierd, wellicht toch iets ongezondere keuzes hebben gemaakt in het eten en drinken..?!

Een detox soep. Dit recept is een recept uit het allereerste Nederlandse Paleo Lifestyle Magazine. Een aanrader voor mensen die wat meer willen weten over de paleo lifestyle. Maar ook voor mensen die gewoon wat inspiratie op willen doen voor lekkere recepten. Het is de eerste uitgave van dit magazine door Mitchel van Duuren, oprichter van de blog paleo.nl

Paleo Magazine 1 Recept Detox Paleomagazine

 

 

 

 

 

 

 

Een super mooi en leuk magazine, waarvan bij voldoende verkoop van dit eerste exemplaar, er mogelijk jaarlijks vier edities uitgegeven gaan worden. Zeker de moeite waard om te kopen. En hoe fijn zou het zijn als er elk kwartaal een nieuw tijdschrift zou verschijnen met nieuwe lekkere paleo proof recepten?! Je vindt het tijdschrift bij o.a. AH, boekhandels en via de volgende website http://www.paleomag.nl/

Ik heb al meerdere recepten uit het tijdschrift geprobeerd en tot nu toe was alles erg lekker. Soms pas ik net even wat aan, zoals ook bij dit recept. Voor iedereen die weer toe is aan wat gezond eten en vitamientjes, aan de slag! Dit soepje kan in een minuutje of 20 op tafel staan.

Recept. Detox Soep

Detox met tekst

(uit: Paleolifestyle Magazine)

Ingrediënten: (4 personen)

  • 1 stronk broccoli (in roosjes) (ik gebruikte een klein stronkje en extra spinazie)
  • 150 gram verse spinazie (ik heb 225 gram gebruikt, voor een extra mooie groene kleur)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 2 cm verse gemberwortel
  • Ongeveer 1 L bouillon
  • Peper en Zout

Bereidingswijze:

Detox soep in wording2

  1. Snij de ui, gember en knoflook fijn. Bak aan in een grote soeppan (met wat olie).
  2. Voeg daarna de broccoliroosjes, bleekselderij, peterselie en spinazie toe. Roer door tot de spinazie is geslonken.
  3. Voeg bouillon toe aan de groenten tot ze net onderstaan (mogelijk is dit geen liter, bewaar de rest van de bouillon om later de soep te verdunnen). Laat de groenten ongeveer 15 minuutjes zachtjes koken.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde substantie.
  5. Maak de soep op gewenste dikte door wat van de overgebleven bouillon toe te voegen.

Tip: Voor een goed gevulde maaltijdsoep voeg stukjes gebakken kabeljauwfilet toe aan de soep.

Smakelijk!

Liefs,  Desiree

 

(151)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: