Gin Tonic Middelburg

De #1 Gin Tonic van Middelburg?

Soms heb je behoefte aan een avondje ‘quality time’ met een vriendinnetje. Bijkletsen, een hele avond lang, het liefst onder het genot van een hapje en/of drankje. Dat kan natuurlijk thuis, op de bank met een kop thee. Of je maakt er een leuk avondje uit van. Grace, bekend van de blog ZeeuwsenZO, en ik hadden laatst het leuke idee opgevat om een Gin Tonic proeverij te doen. We werden op het idee gebracht door een Facebookbericht. Een heuse Gin-bar in Tilburg bood een proeverij aan, zes rondes waarin je kennis maakt met verschillende soorten gins en tonics, inclusief wat leuke (historische) feitjes. Maar wat bleek, dit is pas te boeken vanaf 5 personen! En na wat verder zoeken in diverse steden, bleek dat je eigenlijk op alle plekken met minimaal 4 personen moest zijn. Gelukkig zijn wij niet snel uit het veld geslagen. Wij organiseerden onze eigen Gin Tonic Proeverij-Kroegentocht in Middelburg, de hometown van Grace. Benieuwd waar wij heen gingen? En welke Gin Tonic wij uiteindelijk bekroonden tot de nummer 1 Gin Tonic van Middelburg?

Vandaag laat ik alle gezonde recepten even achter me en maak ik een uitstapje naar de ‘oh zo hippe’ Gin Tonic. Dat het een echte hype is, blijkt wel uit onze ‘test’ in Middelburg. Zonder enige vorm van voorbereiding, doken wij op een zaterdagavond de stad in en gingen op goed geluk wat zaakjes af in Middelburg. Tot onze verbazing lukte het ons om steeds weer een andere soort Gin Tonic te bestellen. Allebei een andere variant, zodat we lekker veel verschillen konden proeven. En nee, we zijn geen kenners, niet eens echt immense liefhebbers. Maar ja, wat doe je als twee beste vriendinnetjes, beide bloggers, een goed excuus zoeken voor een avondje uit? Juist, dan bedenk je een Gin Tonic Contest!

De Herberg

We begonnen ons Gin Tonic avontuur in een leuk, knus zaakje ‘De Herberg’. Ik kende het nog niet, maar het zag er erg gezellig uit. Sfeervol verlicht, leuk ingericht,  houten banken vol kussentjes en uiteraard wat kerstversieringen. Knus! Doel van mijn avond was om in ieder geval één Gin Tonic met sinaasappel te proeven, en gelijk in het eerste zaakje was het raak. Ik blij dus! Deze GT is een lekker drankje, fris en fruitig door de sinaasappel. Precies zoals ik hoopte. Ik lust er nog wel één (maar hou me in, er volgen er nog genoeg!). De Herberg lijkt me trouwens sowieso een plekje om nog eens terug te komen voor een hapje en/of drankje.

Gin Tonic Middelburg Gin Tonic Middelburg

 

 

 

 

 

 

 

Bobby’s Gin en Fever Tree Tonic met Sinaasappel en Kruidnagel. Prijs €8,50 euro

De Herberg. Pottenmarkt 2, Middelburg of bezoek de website.

Leuk feitje: de serveerster in de Herberg was echt de leukste van de avond! Ze liet ons enthousiast de fles van Bobby’s gin zien en vertelde dat deze mooie fles als deze leeg is gebruikt wordt als kandelaar. Leuk!

Vriendschap

Door naar de buren van ‘Vriendschap’. Op Facebook hadden we een GT langs zien komen die onze interesse wekte, of moet ik zeggen, die mij stiekem een beetje bang maakte?! Een Gin Tonic met zongedroogde tomaat, bleekselderij, salie en rozemarijn? Dat lijkt eerder een ingrediëntenlijstje van een recept op deze blog toch?  Voor de zekerheid bestelde ik de standaard GT met komkommer. Want wat als de special edition niet te drinken was? Maar eerlijk, hij was lekker! Het blijft een bizarre combinatie die in mijn hoofd nog steeds niet helemaal klopt voor een drankje. Maar naast de duidelijke smaak van de zongedroogde tomaat en bleekselderij was hij tegelijkertijd heerlijk zoet door de siroop. De standaard GT was prima, maar zoals gezegd standaard, dus stiekem weinig inspirerend.

Gin Tonic MiddelburgLinks: Black Tomato Gin en Fever Tree Tonic met Zongedroogde Tomaat, Siroop van Bleekselderij, Salie en Rozemarijn. Prijs €7,50

Rechts: Hendrick’s Gin en Fever Tree Tonic met Komkommer. Prijs €9,00

Vriendschap. Markt 75, Middelburg of bezoek de website.

Zanzibar

En toen doken we gezellig het terras van Middelburg Winterstad op. Een overdekte terras, inclusief terrasheaters, met een soort van grote ‘aprés ski bar’-sfeer die de mogelijkheid biedt bij de verschillende zaakjes aan de Markt een drankje te doen. Wij streken neer bij Zanzibar. Ook hier kwamen we weer unieke GT’s tegen op de kaart. We gingen de uitdaging aan met een Gin Tonic met kaneel en steranijs, en een Gin Tonic met citroen en rode peper. Euh.. klinkt apart? Smaakte ook apart! Zanzibar scoort zeker punten voor originaliteit en voor presentatie (want het ziet er goed uit toch!) maar deze twee GT’s waren niet mijn favoriet qua smaak. Gelukkig hebben ze bij Zanzibar ook andere Gin Tonics hoor, mocht je daar verzeild raken! Eerder dit jaar at ik met een groepje vriendinnen bij Zanzibar, die zowel tapas als gewone voor-, hoofd- en nagerechten op de kaart hebben staan. Leuke sfeer binnen en lekker eten.

Gin Tonic Middelburg

Links: Bombay Gin en Royal Club Tonic met Kaneel en Steranijs. Prijs €7,95

Rechts: Bombay Gin en Royal Club Tonic met Citroen en Rode Peper. Prijs €6,50

Zanzibar. Markt 79, Middelburg of bezoek de website.

Tympaan

Onze Gin Tonic Expeditie eindigde in de Tympaan. Ook hier sloegen we de standaard GT met komkommer over en helaas ‘moest’ ik ook de sinaasappel-versie overslaan (want die hadden we tenslotte al gehad!). Aanrader volgens de bardame was de GT met Monkey gin en zoethout. De duurste die ze hadden, dat wel, maar het zou het helemaal waard moeten zijn. Hoewel beide geen fan van zoethout, gingen we er toch voor. Na een aantal drankjes, moesten we wel even drie keer vragen of de gin echt Monkey 47 heette, of 74, of euh.. Wachten even hoor. En wat zat er nu ook al weer in die andere GT? Besjes? Wat voor besjes? Toegegeven, de zoethout Gin Tonic was zeker de moeite waard. Zo zie je maar weer, soms moet je gewoon datgene proberen waar je normaal aan voorbij gaat. Om zo positief verrast te worden.

Gin Tonic Middelburg Gin Tonic Middelburg

 

Links: Tanqueray Gin en Royal Club Tonic met Limoen en Jeneverbesjes. Prijs €6,30

Rechts: Monkey 47 Gin en Fever Tree Tonic met Zoethout en Sinaasappel. Prijs €11,50

Tympaan. Markt 83, Middelburg of bezoek de website.

 

De Eindbeoordeling?

1. Gin Tonic met Zongedroogde Tomaat, Siroop van Bleekselderij, Salie en Rozemarijn (Vriendschap)

2. Gin Tonic met Sinaasappel en Kruidnagel (De Herberg)

3. Gin Tonic met Zoethout (Tympaan)

Bezoek zeker in de komende dagen de mooie Zeeuwse stad Middelburg, want er is veel gezelligheid tijdens Middelburg Winterstad. Een compleet overzicht van alle leuke evenementen, steden, bezienswaardigheden en restaurants in Zeeland? Grace vertelt je hier alles over op haar blog ZeeuwsenZO (klikkkkk)

Gin Tonic Middelburg Gin Tonic Middelburg

 

 

 

 

 

 

 

-Cheers!

 

1 Comment

  1. Het was super gezellig! (En lekker :) )

Leave a Reply