courgette-zalmrolletjes

Courgette-Zalmrolletjes met Kruidenroomkaas

Op zoek naar een eenvoudig, maar leuk lunchgerechtje? Tapas? Borrelhapje? Bijgerechtje? Dit gerechtje kan dienst doen als al het bovenstaande. En zoals gezegd is het eenvoudig te maken en bereiden. Het gaat uit van een ‘klassieke’ combinatie van gerookte zalm met kruidenroomkaas. Normaal gaan deze hand in hand in een wrap, geserveerd als klein hapje op een verjaardag of tijdens een borrelavondje. Maar ik laat de wrap in dit geval weg.

Natuurlijk laat ik de wrap weg, hoewel ik dat ook best lekker vind. Maar ik wil zoveel mogelijk op zoek naar gerechtjes waarbij ik ingrediƫnten zoals aardappels, brood, pasta, rijst en dus ook wraps kan vermijden. Aangezien er genoeg momenten zijn waarop ik zondig, wil ik op alle andere momenten graag een alternatief met minder koolhydraten. Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je dat gegrilde courgette bij mij altijd goed in de smaak valt, en dus ook nu koos ik dit als basis voor het gerechtje en maakte courgette-zalmrolletjes.

Recept. Courgette-Zalmrolletjes

courgette zalm rolletjes

Ingrediƫnten (10-12 rolletjes)

  • 1 courgette
  • 100-150 gram gerookte zalm
  • kruidenroomkaas

Bereidingswijze

  1. Rasp met een kaasschaaf lange plakken van de courgette (NB. vooral de plakken van de buitenste laag kun je hiervoor gebruiken, het midden van de courgette is vaak te zacht waardoor de plakken niet dik/stevig genoeg zijn en breken)
  2. Besmeer de plakken courgette met de kruidenroomkaas.
  3. Snij de gerookte zalm in dunne reepjes en beleg de courgette hiermee.
  4. Rol de plakjes zo strak als mogelijk op en zet vast met een prikker.
  5. Verhit een grillpan en grill de rolletjes tot ze een bruine afdruk van de gril hebben.

Eet smakelijk!

Liefs, Desiree

Leave a Reply