broccolibrood bruschetta

Bruschetta kruiden: voor als je niet kunt kiezen!

Afgelopen weekend was ik weer eens aan het snuffelen in één van mijn favoriete winkels: Oil & Vinegar. Na mijn gebruikelijke rondje azijnen en olijfolie proeven kwam ik ook weer wat andere sausjes tegen. Heerlijke patatas bravas sausje, aioli.. Mmmm.. Maar aangezien je deze kruiden (worden verkocht als droge kruiden in een potje) voornamelijk moet aanmaken met mayonaise, heb ik toch de verleiding weerstaan om deze mee naar huis te nemen. De komende tijd heb ik genoeg etentjes waarbij ik me tegoed doe aan frietjes of iets dergelijks met een flinke klodder mayo. Ik besluit het niet in huis te halen omdat ik niet ook thuis nog eens aardappeltjes wil gaan eten, hoewel reuze lekker!

Bij het volgende schap kom ik de bruschetta tegen, een aantal bakjes gevuld met aantrekkelijke rode sausjes. Even proeven hoor. Smaakvol, lekker, volgens mij hielp het ook niet dat ik best wel trek had op dat moment. Ook de bruschetta is te koop als gedroogde kruiden in een potje, deze moet je aanmaken met water en olijfolie. Direct begin ik na te denken waarbij ik dit dan zou kunnen eten. Brood natuurlijk, en… en… Nou ja vast bij heel veel meer. Ik neem het mee! Maar welke smaak? De klassieke mix, die met olijven of toch die met kaas? Het is allemaal lekker. Zei ik al dat ik op dat moment honger had?! Keuzes, keuzes. Valt niet mee om te beslissen. Dan valt mijn oog op een pakketje met drie kleine potjes bruschetta, met alle drie de verschillende smaken. Perfect! Ideaal voor mij, hoef ik toch geen keuze te maken.

Bruschetta trio

Thuis gekomen broed ik al de hele week op een ‘gezond’ gerecht waarbij ik dit klaar ga maken. Gegrilde courgette in deze saus dippen? Courgetti met bruschetta? Als dip voor kip? Of als sausje op een wrap of omelet? En dan bedenk ik me het broccolibrood van een tijdje terug. Als ik dat nu eens maak? Een beetje aanpassen; een sjalotje toevoegen aan het ‘deeg’ en stukjes gesneden olijf en zongedroogde tomaat er door mengen. Als laatste wat kaas erover. En terwijl ik dit typ staat het brood in de oven te bakken. De bruschetta kruiden staan te wellen in het water. Hopelijk pakt de combinatie super uit en kan ik dit verhaal met succes met jullie delen!

Recept. Bruschetta ‘sausje’broccolibrood bruschetta

 

Ingrediënten:

  • Gedroogde bruschetta kruiden (ik had Bruschetta con Olive van het Bruschetta trio, te koop bij Oil& Vinegar)
  • Water
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Meng de kruiden in verhouding 1:2 met water. Laat de kruiden 5 minuten wellen in het water. Ik had vandaag 2 eetlepels kruidenmix en 4 eetlepels water.
  2. Voeg als laatste olijfolie toe, in dezelfde verhouding als de kruidenmix, in dit recept betekent dat dus 2 eetlepels olijfolie.

NB. Het sausje blijft op deze wijze wel wat aan de dunne kant en wordt niet het dikke smeuiige sausje dat ik in de winkel heb gezien en geproefd. Zouden ze deze dan ook stiekem met mayonaise hebben aangemaakt? Ik ga de volgende keer op ontdekking uit in de winkel, maar voor nu; mocht je de bruschetta net als mij als sausje/dip willen gebruiken, verhoog dan aantal kruiden t.o.v. de olie. Smaakvol blijft het zeer zeker om je brood of andere dingen in te dippen. Mocht je het als smaakmaker door de pasta of courgetti willen mengen dan is de aangegeven verhouding wel oké denk ik.

En stap 3:

Serveer met wat lekkers: smeer op knapperig vers brood, gebruik als dip met gegrilde courgette of eet het zoals ik vandaag met broccolibrood. Die trouwens ook ergggg lekker smaakt met de aanpassingen zoals hierboven beschreven!bruschetta

 

Smullen maar!

Liefs, Desiree

1 Comment

  1. […] Bruschetta kruiden: voor als je niet kunt kiezen […]

Leave a Reply