gegrilde courgettes bestrijken

Bijgerecht: Gegrilde Courgettes

Naast een heel aantal uren achter de computer deze week om mijn webdesign een grote make-over te geven, heb ik ook een heel aantal uren in de keuken gestaan. Deze week kwamen/komen weer veel vrienden en familie bij me eten. En in deze vakantietijd wil dat ook zeggen, tijd om nieuwe dingen uit te proberen!

En nieuwe dingen hoeven zeker niet altijd ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Afgelopen week zocht ik een gemakkelijk bijgerecht, om het diner nog wat ‘aan te vullen’. Liefst eenvoudig, omdat het hoofdgerecht (gevulde kip, deze volgt nog op de blog!) best wat tijd kost. Ik deed het idee voor deze gegrilde courgettes op in een Foodies Magazine. Onder het mom van Asian Style BBQ grilden ze aubergines op de bbq en overgoten deze met een oosterse saus. Nu ben ik geen enorme fan van aubergines, stond de bbq niet aan en paste de Asian Style niet bij de rest van het avondeten. Dus grilde ik courgettes in de oven, met een kruidenolie.

gegrilde courgettes bestrijken
Bestrijk de courgettes met olie en eventuele kruiden.
Courgettes
Snij de courgette kruislings in.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kruislings insnijden geeft een leuk effect, en zorgt ervoor dat de olie met kruiden wat in de courgettes kan trekken om smaak af te geven. Bestrijk de courgettes met ieder te bedenken of te maken kruidenolie/kruidenmengsel. Ik gebruikte een mengsel van olijfolie en een kruidenmengsel wat ik kocht bij Oil & Vinegar. Het kruidenmengsel is zeer lekker en zat ook in mijn gevulde kip. Wel is het mengsel erg sterk, waardoor ik ervoor koos om dit niet puur te gebruiken.

Saveurade assisi

 

 

Recept. Gegrilde Courgettes

Gegrilde Courgettes uit de oven

Ingredi├źnten┬á(bijgerecht, 3-4 personen)

  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel saveurade assisi
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes en snij deze over de gehele lengte kruislings in.
  3. Meng de kruidenpasta met de olijfolie. Bestrijk de courgettes met deze olie.
  4. Plaats ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de oven en de grootte/dikte van de courgettes) in de oven.

Natuurlijk kun je de courgettes ook op de bbq grillen! Leg deze bij voorkeur in een aluminiumschaal.

2 Comments

  1. En met die feta erover was dit recept helemaal om te smullen!! Jam jam. Absoluut een aanrader om ook zelf thuis te maken. Thanks voor het diner Desiree.

Leave a Reply