top 10 jaar 2016

Top 10: meest bekeken recepten 2016

De laatste paar dagen van het jaar, altijd de tijd om terug te blikken. Overal zie je lijstjes en overzichten verschijnen. Weet je wat, ik doe mee! Ik blik terug op een jaar Food Love Life en begin met een top 10 aan meest bekeken recepten.

Top 10: meest bekeken recepten 2016

We tellen terug van 10, naar 1!

top 10 jaar 2016In het jaar 2016 verschenen er 52 blogs (met deze erbij gerekend 53!), waarvan 39 met een recept. Compleet nieuwe recepten, updates van eerder geplaatste recepten, en een eerdere top 3 van meest bekeken blogs zijn dit jaar verschenen. Afgelopen jaar heb ik ook wat onderhoud en verbetering aan de site zelf gepleegd. De lay-out van de blogs zijn aangepast. Maar ook achter de schermen draaien nu een aantal programma’s waardoor ik bijvoorbeeld beter gevonden wordt door zoekmachines. Het leuke is dat ik dit ook kan zien in mijn statistieken. Natuurlijk kan ik in mijn statistieken ook terugzoeken welke blogs dit jaar het meest bekeken zijn. En dus volgt hier de top 10 van het jaar 2016, meest populaire recepten van Food Love Life.

10. Kipgehaktballetjes met Bimi

KipgehaktballetjesHier vind je het recept: Kipgehaktballetjes met Bimi

Zeker ook een favoriet van mij persoonlijk! Heerlijk de combi van kipgehakt, met de pit van rode peper, het zuurtje van de appelciderazijn en het zoete van de honing.

9. Pompoencurry

pompoencurryHier vind je het recept: Pompoencurry

Een nieuwe ontdekking, curry met pompoen, die ik in oktober postte. Ik was zelf blij verrast met dit lekkere gerecht, en jullie blijkbaar ook! Want hoewel pas twee maanden geleden, staat hij qua populariteit toch in de top 10!

8. Bruschetta kruiden

broccolibrood bruschettaHier vind je het recept: Bruschetta ‘sausje’

Eerlijk gezegd was dit voor mij een soort ‘oh-ja’ momentje. Ik geloof niet dat ik na deze foto nog een keer dit sausje gemaakt heb. Wel heb ik de bruschetta kruiden inmiddels al voor meerdere dingen gebruikt. Meerdere keren heb ik het door het gehakt gekneed om gehaktballetjes meer smaak te geven. Ook mengde ik het met kwark om tot een ander sausje te komen.

7. Kip Kerrie Salade

Paleo Kip Kerrie saladeHier vind je het recept: Kip Kerrie Salade

Volgens mij één van de eerste recepten die op deze blog verschenen. Een salade, maar dan eentje die je heerlijk op een stukje stokbrood of toastje kunt smeren. Of zoals in de blog staat op een stukje komkommer als je brood en toast wilt vermijden ;) ideaal voor alle verjaardagspartijtjes en borrels!

6. Wraps (van Tapiocameel)

Wrap TapiocameelHet recept vind je hier: Wraps van Tapiocameel

Deze wraps zijn echt top! Ze smaken goed, zijn soepel, breken niet en je kunt ze vullen naar wens. Zelf vind ik ze lekker met kip of gehakt met Mexicaanse kruiden (volgt in het nieuwe jaar op deze blog!) of met kip, broccoli en mango chutney, of met biefstukreepjes en paprika. Eindeloos variëren.

5. Broccolibrood (made into Pizza)

broccolibroodHet recept vind je hier: Broccolibrood

Lekker zoals in de blog omgetoverd tot een soort pizza door hem te bestrijken met tomatensaus en te beleggen vlees en groenten. Maar ook lekker met het bruschetta ‘sausje’ zoals onder nummer 8. Mocht je er een pizza van willen maken zou ik hem een stuk dunner maken om meer een pizzabodem na te bootsen.

4. Kip Krokant Schnitzel

Kip Krokant Schnitzel

Het recept vind je hier: Kip Krokant Schnitzel

Ook één van de oldies, en dat kun je wel zien aan de foto! Ik heb al een aantal pogingen gedaan om nieuwe foto’s te maken, maar op de één of andere manier is het altijd óf te donker, óf ik bak ze te donker (lees: half aangebrand) óf misschien is het gewoon geen fotogeniek gerecht. Maar smaakvol is het in ieder geval wel! Love it.

En dan komen we nu in de top 3. Wellicht herinner je je de top 3 die ik in augustus postte? Ik kan je alvast één ding verklappen, de top 3 is hetzelfde gebleven qua recepten. Maar de plaatsen zijn anders verdeeld, er is een nieuwe winnaar die inmiddels met bijna twee keer zoveel views de nummer 1 positie heeft veroverd.

3. Bloemkoolbroodjes

BloemkoolbroodjesHet recept vind je hier: Bloemkoolbroodjes

Verstoten van de eerste plaats. Maar ondanks twee plaatsen verlies staan deze broodjes nog steeds in de top 3 meest bekeken recepten in 2016.

2. Oerbrood

Oerbrood PaleoHet recept vind je hier: Oerbrood

Naar een recept van Eetpaleo. Lekker als alternatief voor brood, stevig, voedzaam en eenvoudig te maken. Ik zorg dat ik altijd wat plakjes in de vriezer heb liggen die ik mee kan nemen als ik bijvoorbeeld een dagje weg ga.

1. Pulled Pork – the Rookie Edition

Pulled PorkHet recept vind je hier: Pulled Pork

De absolute, overtuigende, nieuwe nummer 1! Het meest bekeken afgelopen jaar op de blog Food Love Life. Pulled Pork! Blijkbaar hebben meer mensen behoefte aan een gemakkelijke, niet-18 uur-durende versie van pulled pork hahaha. Geen bbq nodig, iets minder tijdsinvestering, en toch erg lekker.

We zijn er! Dit zijn de meest bekeken recepten van mijn blog in het afgelopen jaar. Op naar het volgende lijstje! Of anders alvast een hele fijne jaarwisseling.

Liefs, Desiree

2 Comments

  1. Best handig zo’n lijstje, die pulled pork had ik dus nog niet eens gezien. Hmm misschien toch eens proberen.

    1. Handig he! Brengt je weer op ideeën :)
      Ik vond het zelf wel mooi overzichtje en terugblik op wat ik allemaal op mijn blog heb staan..

Leave a Reply